Colacii Sfantului Nicolae – reteta

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

Ingredientepreparare1

  • 1 kg faina alba Gold Maya BL00 

  • 0,5 l de apa calduta

  • 60 g de drojdie

  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in o cana de apa calduţa.

intr-un castron se pune faina Gold Maya, se face o groapa si se pune drojdia inmuiata amestecandu-se cu putina faina si se lasa la crescut aproximativ 30 minute.

Dupa ce s-a umflat destul, se amesteca bine cu faina, sare si restul de apa calda pana ce se obtine un aluat potrivit de tare.

preparare2

Se framanta bine pana ce se dezlipeste de maini, apoi se netezeste si se lasa la crescut aproximativ 1 ora, langa o sursa de caldura.

Apoi se taie din aluat 12 bucaţi din care se modeleaza 12 turte rotunde sau se impletesc 12 colacei.

preparare3

Pe fiecare colacel se formeaza semnul crucii prin crestarea aluatului sau prin aplicarea a doua fasii de aluat. Se pun cele 12 turtite in tavi se lasa la crescut inca 15 minute.

Se coc la cuptorul bine incins, timp de 30 de minute, apoi se incearca daca sunt coapte (cu o scobitoare).

Cand sunt gata se scot tavile cu colacei din cuptor si se acopera cu un prosop sa se abureasca.

Colacei

Secretul bucatarului

Pentru a obtine o culoare frumoasa, colaceii se ung cu putina apa calduta, inainte de a fi introdusi la cuptor.

Pentru a obtine un gust mai bun, se pot adauga diferite tipuri de seminte in aluat.

turta lui Sannicoara

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii” este derulata de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya, in perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinita de 33 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Gastromag, La Bucatarie, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf, Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro, pe blogul www.desprepaine.wordpress.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s