Colacul crucii

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

Ingrediente:colac

  • 650 g faina de griu Gold Maya BL00,
  • 1,5 pahar lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 lingurite sare,
  • 20 g drojdii,
  • 1 ou.

Mod de preparare

Se amesteca 20 g de drojdii cu jumatate de pahar de lapte, apoi se adauga putina faina Gold Maya BL00 se face plamadeala si se lasa sa se „odihneasca” timp de 25-30 minute.

Se adauga 2 oua, 1 pahar cu lapte, sare, zahar si faina Gold Maya BL00 ramasa, se amesteca totul si se pune la loc cald pentru 1 ora, acoperind aluatul cu panza. Aluatul trebuie sa fie elastic pentru a putea fi impletit.

Colacul poate avea doua forme: cerc plin alcatuit dintr-o bila ornamentata prin aplicari de aluat sau colac in forma rotunda alcatuit din fasii impletite. Zonal se mai intalnesc si colaci formati din doua sau trei cercuri concentrice.

Dupa ce se impletesc sau se formeaza colacii, se ung cu galbenusul unui ou amestecat cu 3 linguri de lapte. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute si se pun colacii in cuptorul incalzit la 175-180 de grade timp de 35-40 minute.

 02.Colac-Impletit-2

Secretul Bucatarului

La impletirea colacului, pentru a i se pastra forma rotunda, se poate pune un pahar in mijlocul fiecarui colac inainte de a se pune tava in cuptor.

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii” este derulata de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya, in perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinita de 31 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf, Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro, pe blogul www.desprepaine.wordpress.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine .

01.Colac-Impletit-1-1024x680

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s