Turtuca de Andrei

Ingredientepreparare1

  • 500 g faina Gold Maya, 

  • 250 ml. apa calduta

  • 25 g. drojdie

  • o lingurita sare (sau mai multa pentru a respecta traditia)

  • ulei pentru prajit (optional, daca nu se coc in cuptor sau pe plita)

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in apa calduţa si se amesteca bine.

intr-un castron se pune faina Gold Maya, se face o groapa si se pune drojdia inmuiata amestecandu-se cu putina faina si se lasa la crescut 30 minute.

turta firpta pe gratar3Dupa ce s-a umflat destul, se framanta bine cu faina si sare pana ce se obtine un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mana.

Se presara aluatul cu faina, se netezeste si se lasa sa mai creasca, 40-50 de minute pana si-a dublat volumul.

Apoi se taie din el 6 bucaţi din care se modeleaza 6 turte rotunde si subtiri.

Fiecare turtuca se prajeste in ulei sau se coace in cuptor.

Turta coapta pe plita

Secretul bucatarului

Pentru a-i pastra gustul traditional, este preferabil ca turtuca sa se coaca pe plita sau pe gratar.

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii” este derulata de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya, in perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinita de 33 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Gastromag, La Bucatarie, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf, Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro, pe blogul www.desprepaine.wordpress.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s