Paine alba

Reteta primita de la Janeta Janet (de pe Facebook)#14 Swiss Bakery Bread.

Din aluatul preparat ca mai jos se pot prepara și colacii folosiți în diferite ritualuri, de Moșii de Santilie:

Ingrediente:

– 500 gr faina alba Gold Maya BL00
– 3 linguri de ulei
– 1 lingura de sare
– 1/2 lingura de zahar
– 1 plic drojdie uscata
– 250 ml apa

Preparare:

Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina Gold Maya se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina.

Bread

Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul…

Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s