Paine rotunda impletita

Reteta primita de la Postolache Petrica, in cadrul concursului de pe Facebook.

Ingrediente:paine-rotunda-impletita-tutorial

pentru aluat:

– 500 gr faina
– 300 ml lapte
– 50 ml ulei de masline
– 1 lingurita zahar
– 1 lingurita sare
– 7 gr drojdie uscata


pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte
1 lingurita susan


Mod de preparare:

Se pun faina Gold Maya, zaharul, sarea si drojdia intr-un bol si se adauga laptele caldut si uleiul de masline.

Se framanta pana se obtine un aluat omogen si il se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Se rastoara aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si framantam pana acesta nu se mai lipeste deloc de maini. Impartim aluatul in patru, formand niste bile de aluat.


Fiecare bila de aluat o intindem cu ajutorul palmelor pana formam niste suluri nu foarte lungi.


Asezam doua dintre suluri paralele iar celelalte doua le asezam perpendicular peste cele doua, una din parti ramanand deasupra, cealalta trecand-o pe dedesuptul celeilalte. Imaginile cred ca reusesc sa explice mai bine decat mine.


Incepem sa le rasucim doua cate doua in sensul invers acelor de ceasornic. Pana le rasucim pe toate.
Si rasucim apoi in sens invers, tot doua cate doua. Si din nou doua cate doua.


Cand am ajuns aproape de capete le rasucim si le presam usor la capete.
Introducem cele patru capete dedesupt formand astfel painica. O punem in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte si presaram susanul pe toata suprafata.

Dam la cuptor la foc iute, circa 30 minute, pana se rumeneste frumos.

paine impletita 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s