Colaceii pentru colindatori

Traditii si obiceiuri identificate si promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

02.Colac-Impletit-3

Ingrediente:

  • 700 ml apa calda 

  • 1 kg faina alba calitate superioara Gold Maya BL00 pregatire colacel

  • 2 linguri drojdie uscata

  • 1 linguri sare

  • 1 lingura zahar

  • 3-4 linguri cu ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Aluatul de colacei este aproximativ la fel ca si la aluatul de paine (doar putin mai tare).

Se pregateste mai întai maiaua, în felul urmator: în apa calda se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si 4-5 linguri de faina Gold Maya. Se lasa 10-15 minute sa faca spuma si sa fermenteze.

pregatire colacel

Dupa acest timp se pune uleiul si sarea, apoi se amesteca bine. Se pune restul de faina si se framanta aluatul bine. Se scoate apoi pe masa si se continua framantarea înca 10-15 minute, adaugand faina daca este nevoie, pana ce aluatul devine cat mai ferm si nelipicios (este gata atunci cand nu se mai lipeste de masa sau de mana).

Se lasa la crecut si odihnit aproximativ 30-40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit, se începe modelarea colaceilor în felul urmator: din aluat se taie bucati de aluat cam de marimea unui pumn mai mic; fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei baghete subtiri, uniforme, de aproximativ 65 cm-1 metru, de grosimea unui deget, uniforma.

01.Colac-Impletit-1-1024x680

Pentru colaceii preparati pentru colindatori, fiecare bagheta se poate împleti ca o codita, în 2, 3 sau 4, apoi se prind marginile realizand colacelul în forma de cerc.

Se pun în tavi unse cu putin ulei si se lasa 10-15 minute la crescut.

Se coc timp de 30 de minute la 200 grade. Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu putin ulei, pentru luciu.

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii” este derulata de agentia Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinita de 31 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf, Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro si pe blogul www.desprepaine.wordpress.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine

Leave a comment