Colacii Pricopului

Se face un aluat de paine simplă, albă conform retetei de aici sau se poate face aluatul conform retetei de mai jos:

Ingrediente:barabuste 2

  • 1 kg. făină cernută Gold Maya 000
  • 1 cub Drojdie
  • ½ l apă
  • Sare
  • 1 ou pentru uns colăceii

Preparare

Se face o plămădeală din 2-3 pumni de făină de grâu 000 Gold Maya cu drojdie înmuiată în apă călduță. Se amestecă bine până se face o cocă subțire care se lasă la dospit, la căldură.

După ce dospește plămădela și a crescut, se pune în făina cernută Gold Maya și se frământă bine, înmuindu-se cu apă călduță.

Când aluatul e fământat bine, se acoperă cu ceva gros și se pune pe cuptor, la căldură, să dospească 1-2 ore, până ce a crescut dublându-și volumul.

 8

După ce aluatul a dospit, se pune pe o masă presărată cu făină Gold Maya, se taie bucăți cât mâna sau mai mari (în funcție de cât de mari se doresc colacii) și se fac niște funii lungi.

Aceste funii se împletesc în 2, 3, 4 etc. dar pot fi și neîmpletiți, obținându-se o formă circulară.

Colăceii au dimensiuni mici, având circumferința unei căni și greutatea de 0,28 kg, 0,6 kg sau 0,9 kg.

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii” este derulată de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinită de 31 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine,Culinar.ro, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf,Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro, pe blogul www.desprepaine.wordpress.comsi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine11

Leave a comment