Balabuste

Balabustele (Bulcute sau Pampuste) sunt niste painiţe mici care se pot face din aluat clasic de paine, se scot din cuptor primele, se despart una de alta și le lasă să se răcească. Aparte se face mujdei (usturoi pisat, ulei, apă, sare) şi se stropesc bulcuţele.

Ingrediente:pregatire balabuste

  • Faina de grau Gold Maya,
  • apa,
  • sare,
  • ulei,
  • drojdie.

Mod de preparare:

Faina de grau se cerne, drojdia se amesteca separat cu o lingura de zahar si putina apa si se lasa sa creasca.

barabuste 2Se amesteca faina si maya-ua cu putina apa, se lasa sa creasca, apoi se framanta si se lasa din nou sa creasca.

Dupa ce aluatul a crescut, se taie bucati din care se face o suvita cu grosimea de trei degete, care se taie pana la jumatate in bucatele, dupa care se incolaceste ca invartita, taieturile fiind vizibile. Se aseaza intr-o tava, unsa preventiv cu ulei, se lasa sa creasca putin si se da la copt.

Cat se coc balabustele, usturoiul se curata, se sareaza, se piseaza, se adauga apa si putin ulei de floarea-soarelui.

Cand balabustele sunt coapte, se scot din tava si se stropesc sau se inmoaie in mujdei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s