Placinta cu mere Santiliesti

Tradiții și obiceiuri identificate și promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii”, derulate de Russenart Communications și Gold Maya.

Ingrediente:Placinta

Pentru aluat:

  • 250 g. faina alba Gold Maya,
  •  140 g. unt
  • 6 lingurite apa rece
  • Un virf de cutit sare

Pentru umplutura:

  • 4-5 mere
  • Zahar dupa gust
  • Scortisoara – optional

 

Preparare umplutura

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Peste merele razuite se pune zaharul si se lasa sa se topeasca in timp ce se prepara aluatul.

 

Preparare aluat – varianta 1

Se cerne faina Gold Maya intr-un castron si se amesteca bine cu apa si sare, apoi se framanta pana devine un aluat moale. Se intinde aluatul, se adauga untul si se inveleste bine in aluat, apoi se framanta aluatul energic pana ce se topeste untul.

Preparare aluat – varianta 2

Placinta cu mere santiliesti 3Se cerne faina si sarea intr-un castron, apoi se adauga untul rece taiat in bucatele; se amesteca totul cu mana sau cu un mixer pana ce are consistenta unui pesmet. Se adauga apa rece si se framanta pana ce se obtine un aluat dens, insa usor de modelat.

Indiferent de modul in care a fost preparat, aluatul trebuie sa fie suficient pentru o placinta coapta intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 de centimetri.

Dupa preparare, se imparte aluatul in doua bucati: prima bucata de aluat se intinde in tava si se da la copt iar a doua bucata de aluat se pastreaza pe masa.

Dupa ce bucata de aluat de la cuptor este pe jumatate coapta, se adauga umplutura din mere si zahar, apoi se inveleste cu a doua bucata de aluat.

Se coace la foc moale timp de 40 – 60 minute (in functie de cuptor).

Secretul bucatarului

Pentru ca umplutura sa aiba un gust mai bun si sa nu ”lase apa”, merele se vor taia bucati mai mari sau se vor rade sub forma de fasii sau felii, pe razatoarea cu o singura crestatura.

Cand este gata placinta cu mere santiliesti, trebuie sa fie perfect desprinsa de marginile tavii (care nu se unge cu nimic inainte de a pune foaia).

Mod de servire

Se poate presara zahar peste placinta si se taie in bucati cand este complet rece.

 

Placinta cu mere santiliesti2

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura și tainele pâinii” este derulată de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinită de 31 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine,Culinar.ro, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf,Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro, pe blogul www.desprepaine.wordpress.comsi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s